اتاوه

اتاوه

معنی کلمه اتاوه در لغت نامه دهخدا

اتاوه. [ اِ وَ ]( ع اِ ) اِتاوَت. خراج. مال دیوان. پاره. باج : اصحاب اطراف بر منهاج عبودیت به التزام حمل و اتاوت و اقامت رسوم خدمت استادگی نمودند. ( ترجمه تاریخ یمینی ). اتاوتی معین گردانید که هر سال از مبارّ آن دیار و متاع آن بقاع بخزینه میفرستد. ( ترجمه تاریخ یمینی ). || پاره ای که جهت آب باشد. ( منتهی الارب ). || رشوت. رشوه. ( خلاص نطنزی ). ج ، اَتاوی ، اَتاوی ̍، اُتا، اتاوات. || ( مص ) خراج دادن. مال دیوان پرداختن. باج دادن. || حاصل ملک دادن. || رشوه ( رشوت ) دادن.
اتاوه. [ اَ وَ ] ( اِخ ) نام شهری بهند و نسبت بدان اتاوی باشد و آن از اعمال اگره است ، 30500 تن سکنه دارد و درمعبر راه آهنی که به اﷲآباد منتهی میشود واقع است.

معنی کلمه اتاوه در فرهنگ معین

(اِ وَ یا وِ ) [ ع . اتاوة ] (اِ. ) ۱ - خراج ، مال دیوان . ۲ - رشوه .

معنی کلمه اتاوه در فرهنگ عمید

۱. رشوه.
۲. باج، خراج.

معنی کلمه اتاوه در فرهنگ فارسی

اتاوت: باج، خراج، رشوه
۱ - ( اسم ) خراج مال دیوان پاره ۲ - پول آب پاره ای که جهت آب باج . باشد . ۳ - رشوت رشوه . ۴ - ( مصدر ) خراج دادن مال دیوان پرداختن باج دادن حاصل ماک دادن رشوه دادن .
نام شهری بهند

معنی کلمه اتاوه در دانشنامه عمومی

اِتاوه با جمعیت ۳۰۷٫۰۱۸ نفر در ایالت اوتار پرادش در کشور هند واقع شده است.

معنی کلمه اتاوه در ویکی واژه

خراج، مال دیوان.
رشوه.

جملاتی از کاربرد کلمه اتاوه

آبراهه گور گنجو اثری تاریخی مربوط به سده‌های میانه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان دنا، بخش پاتاوه، دهستان پاتاوه، روستای گورگنجو واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۳۷۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
آثار و غار روستای سینه‌نمک مربوط به دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان بویراحمد، بخش پاتاوه، روستای سینه نمک واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۲۷۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
احمدغریب (دنا)، روستایی از توابع بخش پاتاوه شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد ایران است.
بسته‌ام پاتاوه بر پای نیاز تا شود در هند آن پاتاوه باز
آب سپا، روستایی از توابع بخش پاتاوه شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد ایران است.
آسیاب خونگاه (محوطه دنا) مربوط به سده‌های متأخر دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان دنا، بخش پاتاوه، دهستان پاتاوه، روستای خونگاه (محوطه دنا) واقع شده و این اثر در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۱۳۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پا و پاتاوه ز هم وا کردیم خسته و کوفته و مست و خراب
این روستا در دهستان پاتاوه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۷۶ نفر (۵۴خانوار) بوده‌است.
آبلش در کوهپایه‌های رشته کوه زاگرس جای دارد. پایین این رشته کوه، دشتی به نام پاتاوه است که از خار و گیاهان معطر و دارویی از جمله مریم نخودی (با نام محلی حلپه) پوشیده شده‌است. بعضی از مردم آبلش در زمستان پس از هر بارندگی برای جمع‌آوری قارچ‌های خودرو با اهداف غیر اقتصادی و صِرفاً تفریحی(؟) به پاتاوه و دامنه کوه می‌روند.
این روستا در دهستان پاتاوه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۳ نفر (۱۵خانوار) بوده‌است.