آب پنیر
معنی کلمه آب پنیر در فرهنگ فارسی
معنی کلمه آب پنیر در فرهنگستان زبان و ادب
{whey, lactoserum} [علوم و فنّاوری غذا] مایعی که پس از تهیۀ پنیر از شیر بر جای می ماند
معنی کلمه آب پنیر در دانشنامه عمومی
پودر آب پنیر محصول فرایند خشک کردن آب جدا شده از شیر، پس از فرایند تولید پنیر یا پرمئیت ( پودر حاصل از آب پنیر تولید شده از فرایند UF ) تا رسیدن به رطوبت ۴–۳ درصد است. از مهم ترین مشخصات این محصول، علاوه بر حلالیت، دانسیته و ویژگیهای میکروبی، وجود لاکتوز به فرم کریستالی است که سبب حفظ کیفیت و جلوگیری از جذب رطوبت در آن می شود.
فواید این پروتئین شامل موارد زیر است:
• افزایش تودهٔ عضلانی بدن
• کاهش وزن بدن بخصوص چربی های بدن
• افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن توسط افزایش مقدار گلوتاتیون
• پیشگیری از سرطان
• کمک به فعالیت سلول های لنفوسیت t که نقش مهمی در پاسخ ایمنی بدن دارند و در نتیجه کاهش تحلیل بافت های بدن در طی بیماری و افزایش سطح سلامتی و تسریع بهبودی بدن بعد از بیماری.
مصرف بیش از حد پروتئین وی بار کبدی را افزایش می دهد و باعث آسیب های جدی به کبد می شود.
• کنسانتره پروتئین وی: که شامل چربی، لاکتوز و ۲۹ تا ۸۹٪ پروتئین است که این مقدار به نوع محصول بستگی دارد.
• پروتئین وی مجزا: حاوی حداقل چربی، لاکتوز و کلسترول است، و ۹۰٪ بیشتر پروتئین دارد
• پروتئین وی آبکافت شده: معمولاً در مصارف کلینیکی استفاده می شوند، زیرا تا حدی خرد شده اند و هضم آنها آسان تر است
پروتئین وی برای افزایش تولید پروتئین در ماهیچه ها مفید است. بدنسازان به طور طبیعی می توانند ۱۵۰ گرم در روز از این پروتئین مصرف کنند که البته این مقدار بستگی به وزن فرد و شرایط بدنی او دارد. معمولاً۱٫۲ گرم پروتئین یا ۲ گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن در بدنسازان توصیه می شود.
معنی کلمه آب پنیر در دانشنامه آزاد فارسی
(یا: پنیرآب) فرآورده ای جانبی در فرآیند تهیۀ پنیر که پس از جوشاندن شیرو افزودن مایۀ پنیربه دست می آید. مایۀ پنیر را برای انعقاد آن می افزایند. در اسکاندیناوی، به ویژه نروژ، آب پنیر به پنیر تبدیل می شود. طعم این پنیر را با افزودن شکر سرخ شیرین می کنند. وقتی که آب پنیر در شرایط کنترل شده گرم می شود، مولکول های پروتئین پُلیمریزه می شوند و قشر خوراکی را تشکیل می دهند. در ۱۹۹۵، پژوهشگران امریکایی در زمینۀ کاربرد این قشر در صنعت نگهداری مواد غذایی به تحقیق پرداخته اند.
جملاتی از کاربرد کلمه آب پنیر
و بباید شناخت که اطراف عالم پر بلا و عذاب است، و آدمی از آن روز که در رحم مصور گردد تا آخر عمر یک لحظه از آفت نرهد. چه در کتب طب چنین یافته میشود که آبی که اصل آفرینش فرزندان است چون به رحم پیوندد با آب زن بیامیزد و تیره و غلیظ ایستد، و بادی پیدا آید و آن را در حرکت آرد تا همچون آب پنیر گردد. پس مانند ماست شود، آنگه اعضا قسمت پذیرد و روی پسر سوی پشت مادر و روی دختر سوی شکم باشد. و دستها بر پیشانی و زنخ بر زانو. و اطراف چنان فراهم و منقبض که گویی در صره ای بستستی. نفس به حیلت میزند. زبر او گرمی و گرانی شکم مادر، و زیر انواع تاریکی و تنگی چنانکه بشرح حاجت نیست. چون مدت درنگ وی سپری شود و هنگام وضع حمل و تولد فرزند باشد بادی بر رحم مسلط شود، و قوت حرکت در فرزند پیدا آید تا سر سوی مخرج گرداند، و از تنگی منفذ آن رنج بیند که در هیچ شکنجه ای صورت نتوان کرد. و چون به زمین آمد اگر دست نرم و نعیم بدو رسد، یا نسیم خوش خنک بر او گذرد، درد آن برابرِ پوست باز کردن باشد در حق بزرگان. وآنگه به انواع آفت مبتلا گردد: در حال گرسنگی و تشنگی طعام و شراب نتواند خواست، و اگر به دردی درماند بیان آن ممکن نشود، و کشاکش و نهادن و برداشتن گهواره و خرقه ها را خود نهایت نیست. و چون ایام رضاع به آخر رسید در مشقت تأدب و تعلم و محنت دارو و پرهیز و مضرت درد و بیماری افتد.
چنان که اگر کسی که وی را سودا غالب است از طبیب خواهد که اجازت دهد پنیر خورد، وی را گوید که آب پنیر خور. یا اگر کسی که صفرایش غالب است، میل عسل کند، گویدش با اندکی سرکه تناول کند.
تغذیه: α-لاکتالبومین برای تغذیه نوزاد ضروری است. این پروتئین آمینو اسیدهای ضروری و ترکیبات فعال زیستی لازم برای رشد، نمو و سلامت مطلوب را فراهم میکند. α-لاکتالبومین فراوانترین پروتئین آب پنیر در شیر انسان است و خواص آن برای گنجاندن در شیر خشک برای تکثیر ترکیبات شیر پستانی مورد بررسی قرار گرفتهاست. این پروتئین منبع قوی اسیدهای آمینه شاخهدار، سیستئین و باقی ماندههای تریپتوفان است که هر کدام دارای فواید سلامت مرتبط هستند.