آزاد کار
معنی کلمه آزاد کار در دانشنامه عمومی
این ترانه پس از انتشار بین المللی در سال ۲۰۰۰، موفقیتی جهانی کسب کرد و در بسیاری از کشورها از جمله سوئد، آلمان، استرالیا، نروژ، نیوزیلند، نروژ، اتریش، بلژیک، ترکیه، هلند و ایتالیا صدرنشین چارتهای موسیقی شد و به رتبهٔ دوم چارت موسیقی بریتانیا دست یافت.
معنی کلمه آزاد کار در ویکی واژه
(ورزش): کُشتیگیری که در رشته کُشتی آزاد فعالیت میکند.
جملاتی از کاربرد کلمه آزاد کار
سال ۱۳۲۴ شعبهٔ انجمن آثار ملی در شیراز با عضویت و دبیری استاد علی سامی تشکیل شد که یکی از ایدههای اولیهٔ آن، احیای مجموعهٔ سعدیه بود. سال ۱۳۲۵ بر اساس مصوبهٔ دولت مقرر شد از فروش قند و شکر آزاد کارخانهٔ قند مرودشت، کیلویی دو ریال برای ساختمان آرامگاه سعدی هزینه شود؛ اما اقدامات عملی و جدی از سال ۱۳۲۷ یعنی زمانی که علیاصغرخان حکمت، رئیس انجمن آثار ملی کشور و دبیرکل یونسکو در ایران بود و علی سامی نیز به عنوان دبیر انجمن آثار ملی در شیراز فعالیت میکرد، آغاز شد.
این اتحادیه تا پیش از ۳۰ فروردین ۱۳۸۷ اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار نام داشت. اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار در دومین جلسه مجمع عمومی خود در ۳۰ فروردین ۱۳۸۷ در سنندج، با اعمال اصلاحاتی در اساسنامهاش به اتحادیه آزاد کارگران ایران تغییر نام داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران یک سازمان کارگری ایرانی است که اعضای آن از کارگران قرارداد موقت و دایمی از تمامی بخشهای تولیدی و خدماتی و صنعتی و کارگران اخراجی و بیکار هستند. در آذر ماه ۱۳۸۵ هیئت مؤسس اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار با صدور بیانیهای تشکیل این اتحادیه را اعلام نمود.
با آغاز سال ۱۹۸۰ میلادی شرایط اقتصادی لهستان رو به وخامت گذاشت. از آنجا که قیمتها همه به صورت مرکزی و توسط دولت اعلام و کنترل میشد و مضاف بر آن، خرید و فروش اقلام گوشتی در انحصار دولت بود، به دنبال افزایش قیمت تولیدات گوشتی در نخستین روز ماه ژوئیه این سال، تنها پس از ۸ روز، جرقه اولین سلسله از اعتصابات عمومی در شهری بهنام شویدنیک زده شود. این اولین اعتصاب ۲ هفته به طول انجامید. اعتراض بعدی، در کارخانه کشتیسازی گدانسک آغاز شد و به اعتصاب کارگران در ۱۴ اوت همان سال انجامید که توسط «اتحادیه آزاد کارگران شهرهای ساحلی» لهستان سازماندهی شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در سال ۱۳۹۱ مبتکر جمعآوری طومار بیست هزار نفری از کارگران کارخانههای مختلف کشور بود که از طریق آن، خطاب به وزیر کار نسبت به میزان دستمزد خود و ناهماهنگی آن با فشار بیسابقه تورم در کشور دست به اعتراض کرده بودند. کارگران در این طومار اعتراضی، که با توجه به کثرت معترضین امضاکننده اهمیت و وزن ویژهای دارد، علاوه بر شکایت از دستمزدهای زیر خط فقر، در عین حال به پدیدههای رایج دیگری در بازار کار، از جمله قراردادهای موقت، عدم پرداخت دستمزدها، بیکارسازیها و رواج ناامنی شغلی نیز اشاره کرده بودند.
سازمان همکاری احزاب کردستان ایران، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، کانون مدافعان حقوق کارگر، کانون معلمان ایران، اتحادیه آزاد کارگران ایران و شورای بازنشستگان ایران از تشکلهایی بودند که در همبستگی با معترضان و محکومیت خشونت علیه آنها بیانیه دادند.
ریچارد استالمن در سال ۱۹۸۵ در زمانی که در حال آغاز پروژهٔ گنو و بهوجود آوردن بنیاد نرمافزارهای آزاد بود، برای اولین بار از عبارت «نرمافزار آزاد» استفاده کرد. براساس تعریف بنیاد نرمافزارهای آزاد کاربران یک نرمافزارِ آزاد، آزاد هستند؛ چون به اجازه گرفتن نیازی ندارند؛ آنها در انجام کارهای دلخواهشان (مانند حق نشر و کپیبرداری) محدود نیستند؛ نیازی به موافقت با هیچ توافقنامهای ندارند؛ و در همان ابتدا نیز با نداشتن کد منبع محدود نبودهاند.
ابوالفضل حسین پور (متولد ۱۳۱۰ تهران - وفات ۱۳۹۹ تهران) کشتیگیر آزاد کار ایرانی بود.
نخستین پوسترهایش را در سال ۱۳۴۸ برای نمایشهای هفتگی «تلاش فیلم» احمد جورقانیان طراحی کرد. پوستر نمایش «راهبهها» به کارگردانی داریوش مؤدبیان و جلد کتاب «الف» نوشتهٔ خورخه لوئیس بورخس از اولین کارهای اوست. همزمان با تحصیل در دانشگاه با کانون فیلم ایران آشنا شد و به همکاری با سینمای آزاد پرداخت. فیلم هشت میلیمتری «چاه» را بر اساس قصه ای از غلامحسین ساعدی، در سینمای آزاد کارگردانی کرد که جایزهٔ بهترین عکس در نمایشگاه فرهنگ و هنر را دریافت کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران یکی از چهار تشکل کارگریای بود که در ۲۱ بهمن ۱۳۸۸، بیانیهای موسوم به منشور مطالبات حداقلی کارگران ایران صادر کردند.