آرتیستی
جملاتی از کاربرد کلمه آرتیستی
پرفروشترین آلبوم گروه در جهان و آمریکا، آلبوم بهترینهایشان (۱۹۷۱-۱۹۷۵) است که در سال ۱۹۷۶ منتشر شد. این آلبوم جز پر فروشترین البومهای تاریخ است. خود گروه از پر فروشترینهای موسیقی تاریخ (پرفروش گروه آمریکایی) است، به طوری که تنها آرتیستی هستند که در بین ده آلبوم پرفروش تاریخ، ۲ آلبوم دارند.
نخستین فارغالتحصیلان «مدرسهٔ آرتیستی» در دی ۱۳۰۹ معرفی شدند،
دوره اول مدرسه آرتیستی سینما با پشتکار اوگانیانس شکل گرفته به انجام میرسد و پس از گذشت نزدیک به چهار ماه طی آیینی با دعوت از نمایندگان مجلس و جراید و محترمین نتیجه کوشش و فعالیتش را با به نمایش گذاشتن حرکات ورزشی و انجام نمایش توسط هنرآموزانش به معرض دید و تماشا میگذارد.
وی برای تأسیس «مدرسهٔ آرتیستی سینما» تلاش کرد. او پس از جلب موافقت سعید نفیسی، عباس مسعودی، علی وکیلی و چند تن دیگر برای همکاری در ۲۴ فروردین ۱۳۰۹ طی اعلانی از متقاضیان هنرپیشگی خواست که همه روزه جهت ثبت نام به دفتر مدرسه (واقع در خیابان علاءالدوله) مراجعه کنند.
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۰۹ خورشیدی اوانس اوگانیانس (اوهانیان) اولین مدرسه آرتیستی سینما را به نام (پرورشگاه آرتیستی سینما)، در خیابان (علاء الدوله)، فردوسی کنونی دایر کرد. او در نظر داشت مدرسه هنرپیشگی سینمایی برای بانوان و دوشیزگان نیز دایر کند ولی با مخالفت افراد متعصب گرا و مذهبی روبرو شد و موفق نشد. اوهانیان برای تهیه نخستین فیلم سینمایی خود، شش تن از فارغ التحصیلان مدرسه را برگزید و از خانم «مادام سیرانوش» که از ارمنیان تهران بود برای بازی در فیلم دعوت کرد. روز جمعه ۱۲ دی ۱۳۰۹ در سالن سینما (پارک) با حضور جمعی کثیری از روزنامه نگاران و نویسندگان، «فیلم آبی و رابی» به نمایش درآمد.
ابراهیم مرادی فیلمنامهنویس، کارگردان، تهیهکننده، فیلمبردار، هنرپیشه و یکی از پیشگامان سینمای ایران محسوب میشود. مرادی یکی از سه چهار هنرمندی است که سینمای ایران با نام آنها آغاز میشود. هنگامی که اوانس اوگانیانس آگهیهای «مدرسه آرتیستی سینما» را در روزنامههای کثیرالانتشار سال ۱۳۰۹ چاپ میکرد، مرادی ۲۳ سال داشت.
رُخساره نیز بود هنرمند و کامیاب رُخساره آرتیستیدی ، سؤگوْلییدی