آخسمه

معنی کلمه آخسمه در لغت نامه دهخدا

( آخسمه ) آخسمه. [ س َ / س ُ م َ / م ِ ] ( اِ ) آخمسه. اَخْسمه. اَخْمسه. شرابی که از ذرت و جویا برنج و ارزن کنند. بوزه. و اقسما معرب آن است.
اخسمه. [ اَ س َ / س ُ م َ / م ِ] ( اِ ) آخسمه. آب جو. شرابی که از جو یا ارزن یا برنج و امثال آن سازند و در بعض فرهنگها بتقدیم میم برسین ( اخمسه ) آمده است و در برخی با شین منقوطه نیز مرقوم است. شراب جو و شراب کشمش را گویند که در عربی نبیذ نامند. ( شعوری ). رجوع به آخسمه و اخمسه شود.

معنی کلمه آخسمه در فرهنگ معین

( آخسمه ) (سُ یا سَ مِ ) ( اِ. ) بوزه ، شرابی که از برنج ، ارزن ، ذرت یا جو بگیرند.
(اَ سُ مِ ) آخسمه ، آبجو.

معنی کلمه آخسمه در فرهنگ عمید

نوشابه ای که از جو، برنج، یا ارزن تهیه می شد، آبجو، بوزه.

معنی کلمه آخسمه در فرهنگ فارسی

( آخسمه ) ( اسم ) شرابی که از ذرت و جو یا برنج یا ارزن گیرند بوزه.
شرابی که از ذرت و جو یا برنج و ارزن کنند

معنی کلمه آخسمه در ویکی واژه

بوزه ؛ شرابی که از برنج، ارزن، ذرت یا جو بگیرند.

جملاتی از کاربرد کلمه آخسمه

آبجو (یا فوگان، آخسمه، اخمشه، مزر، بوزه، نبید، بیره) پرمصرف‌ترین و قدیمی‌ترین نوشیدنی الکلی و پس از آب و چای محبوب‌ترین نوشیدنی جهان است. آبجو حاصل تخمیر نشاسته و اساساً انواع دانه غلات است، هرچند بیشتر دانه جو مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی از دانه‌های برنج، ذرت و گندم نیز استفاده می‌شود. بیشتر طعم تلخی آبجو به خاطر رازک است که یک نگهدارنده طبیعی نیز می‌باشد، اگرچه آبجو در برخی موارد طعم‌های دیگری چون سبزیجات و میوه‌ها را نیز شامل می‌شود. در برخی از قدیمی‌ترین نوشته‌های شناخته شده می‌توان اشاراتی به تولید و توزیع آبجو یافت، در قانون حمورابی اشاره ویژه‌ای به قوانین سرو آبجو وجود دارد.