آب دوغ

آب دوغ

معنی کلمه آب دوغ در لغت نامه دهخدا

( آب دوغ ) آب دوغ. ( اِ مرکب ) ماستی با آب بسیار، گشاده کرده :
کسی را کو تو بینی درد سرفه
بفرمایش تو آب دوغ و خرفه.طیان.- امثال :
بخیه به آب دوغ زدن ؛ رنجی بیفائده بردن.

معنی کلمه آب دوغ در فرهنگ معین

( آب دوغ ) (اِمر. ) ۱ - ماستی که درون آن آب ریزند و به صورت دوغ درآورند، ماستی با آب بسیار. ۲ - گچ یا آهکی که برای اندودن دیوارها به کار رود، دوغاب .

معنی کلمه آب دوغ در فرهنگ عمید

( آب دوغ ) "

معنی کلمه آب دوغ در فرهنگ فارسی

( آب دوغ ) ماستی با آب بسیار گشاده کرده
( آبدوغ ) ( اسم ) ۱ - ماستی که در آن آب کنند و بصورت دوغ در آورند ماستی با آب بسیار . یا بخیه به آبدوغ زدن . رنج بی فایده بردن . ۲ - گچ یا آهک آبکی که برای اندودن دیوارها بکار رود دوغاب .
دوغ، ماست که با آب مخلوط کنند

معنی کلمه آب دوغ در دانشنامه عمومی

آب دوغ. آب دوغ یا پس آب کره گونه ای نوشیدنی است که پس از گرفتن کره از شیر یا خامه به دست می آید.
آب دوغ همچنین به نوعی نوشیدنی تهیه شده از شیر تخمیر شده گفته می شود که معمولاً در مناطق گرمسیری ( چون خاورمیانه، پاکستان، هند، یا جنوب آمریکا ) که در آن جا شیر تازه خیلی زود ترش می شود، تهیه می کنند. آب دوغ حتی در مناطق سردسیری چون اسکاندیناوی و هلند نیز نوشیدنی محبوبی است.
آب دوغ همچنین به یک فراورده لبنی تخمیر شده از شیر گاو گفته می شود که در اثر افزودن باکتری هایی مانند لاکتوباسیلوس به شیر و تولید اسید لاکتیک، شیر ترش شده باشد.
آب دوغ فراوردهٔ شیری تخمیری بسیار قدیمی است که نوع سنتی آن در واقع فراوردهٔ جانبی فرایند تولید کره می باشد، امروزه اغلب همانند روش تولید ماست های نوشیدنی تولید می شود. نوع سنتی آب دوغ به دلیل محتوای بالای یون های کلسیم و لیپیدهای فسفرینه اغلب دارای طعم بد و نامطلوب اکسیداتیوی است و بدین جهت امروزه آب دوغ را با افزودن باکتری های لاکتیکی به شیر و هم زدن و نگهداری در دمای حدود ۲۵ و سپس خنک کردن تهیه می کنند.
• ماستی که درون آن آب ریزند و به صورت دوغ درآورند، ماستی با آب بسیار.
• گچ یا آهکی که برای اندودن

معنی کلمه آب دوغ در ویکی واژه

آب‌دوغ
دوغ
(ساختمان): دوغاب.

جملاتی از کاربرد کلمه آب دوغ

غذاهای فنلاند اغلب از محصولات غله کامل (چاودار، جو، جو دوسر) و سته‌ها (همچون بیل بری‌ها، تمشک شمالی و سنجد تلخ) بهره می‌برند. شیر و فراورده‌های آن مانند آب دوغ به‌طور معمول به عنوان غذا، نوشیدنی یا در تهیه خوراکی‌های متنوع استفاده می‌شوند. استفاده از شلغم‌های مختلف در پخت و پز سنتی رایج بود، ولی بعد از آشنایی با سیب زمینی در قرن هجده، این محصول جایگزین شلغم شد.